16. september 2022

POROČILO O AKTIVNOSTI NA PRIREDITVI EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

V KOPRU 16.09.2022


 

 

 

Naše društvo je sodelovalo z eno stojnico na kateri se predstavimo z nekaterimi primerki svežih gob, v glavnem pa z lesnimi gobami. 

 

 

 

 

 

Zaradi velike suše je težko najti sveže primere gliv v naših gozdovih. Zato se odločimo in pripravimo stojnico v obliki gozdička z mahom, zelenjem, v njem pa razstavimo nekaj užitnih, strupenih in lesnih gob, hkrati pa to prikažemo tudi z izobešenimi plakati.

Poseben poudarek smo namenili podnebnim spremembam in opozorilom, da zaradi suše gobe v gozdu ne rastejo.

Ker so bili v okviru tega projekta obiskovalci v glavnem otroci iz nižjih razredov osnovnih šol in vrtcev iz Kopra smo jim pripravili tudi risbo rdeče mušnice kot pobarvanko. Nekateri smo pobarvali kar na naših stojnicah, nekateri pa s vzeli s seboj in bodo to naredili v šoli.

Sodelovali smo : Ruža in Kristjan Kozlovič, Franc Bagar, Robin Edi in Ivana Bauman. Kasneje sta se udeležili tudi Ivana Sefert in Živana Robin.

Obisk v času trajanja prireditve na Ukmarjevem trgu od 9h do 12h je bil kar številčen: ocenjujem cca 200 otrok

Zaključek: Sodelovanje naših članov na tej in podobnih prireditvah je izjemnega pomena za ozaveščanje otrok o varovanju narave, predvsem gozda in s tem tudi pravilnega odnosa do habitata vseh živih bitij, vključno z glivami.

Prispevek: Ivana Bauman V Kopru, 19.09.2020                                                                    Foto: Ivana Seifert


Ni komentarjev: