22. marec 2009

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA 2009

NA ZBORU ČLANOV SMO ZAOKROŽILI PRAZNOVANJE
20. OBLETNICE DRUŠTVA
V dvorani Zadružnega doma Pobegi, smo se 6. marca 2009 zbrali na zboru članstva.
Zbor članov je ob praznovanju 20. obletnice društva izraziti zahvalo vsem tistim, ki so se daljše obdobje (najmanj 4 leta v zadnjih 10 letih) izjemno prizadevali, da je društvo uspešno uresničevalo svoje delovne načrte in bilo iz leta v leto vedno bolj prepoznavno v slovenskem prostoru pa tudi med gobarskimi društvi: tako v R Sloveniji, R Italiji in R Hrvaški.
Plaketo za dolgoletno in uspešno delo v društvo so prejeli: Irena Sirotič Dobrila, Samo Hladnik, Breda Plemenitaš, Silvan Kocjančič, Milena Kocjančič, Silva Rakar, Bruno Veškovo, Ciril Koprivc, Armando Rinaldi in Zvezdan Šuber

Pisna priznanje za uspešno večletno sodelovanje pri uresničevanju skupno dogovorjenih nalog so bila podeljena: Mestni občini Koper, Gobarskemu društvu Sežana, Gobarskemu društvu Ilirska Bistrica, Gobarskemu društvo Ribnica in Društvu gobarjev »Ježek« Muta.
Priznanja društva so svečano podelili Viktor Udovič, Metka Primožič in Ivana Bauman.
S podelitvijo plaket in priznanj smo zaključili praznovanje 20. obletnice delovanja društva, ki smo ga praznovali v letu 2008 z različnimi, zelo odmevnimi prereditvami.

ZBOR ČLANOV JE TUDI SPREJEL PROGRAM DELA
ZA LETI 2009 IN 2010

V letošnjem in prihodnjem letu bomo poleg nalog in ciljev za katere smo članice in člani poklicani :
1. Prizadevali, za spoštovanje ukrepov za varovanje narave, naravnih znamenitosti ter mikokflore ter vseh požarno-varstvenih ukrepov za zaščito naravnega okolja pred požari.
Za uresničitev teh ciljev bomo skrbeli tudi za osveščanje članov in širše javnosti o varstvu, ki je prijazen naravi in naravnemu okolju ter aktivno sodelovali pri spreminjanju in dopolnjevanju predpisov na področju zaščite zdravega življenskega okolja.
2. Prvenstveno bomo skrbeli za osveščanje članov in širše javnosti o nujnosti zaščite narave s poudarkom zaščite mikoflore, prijaznemu načinu gobarjenja, spoznavanju pomena gliv za naravno ravnovesje in okoljski vzgoji za različne ciljne skupine ter aktivno sodelovati pri oblikovanju in dopolnjevanju predpisov na področju zaščite narave – predvsem na področju zaščite mikoflore. V ta namen bomo izvedli planirane aktivnosti skladno z načrtom izobraževanja članov ter širše javnosti po posameznih ciljnih skupinah.

3. Zagotavljati strokovno izobraževanje članstva z izvedbo tečajev, taborov, predavanj, posvetov, delavnic in drugih oblik po načrtu izobraževanja (usposabljanje določevalcev gliv, gobarski večeri, izobraževanje v organizaciji drugih idr.) Pri tem bomo aktivno sodelovali z drugimi NVO in institucijami ter k sodelovanju povabili tudi druge.

4. Vse leto 2009 in 2010 v sezoni rasti gliv
- zbiranje podatkov za kartiranje gliv (izvedli vnos vnos podatkov v BI v primeru dogovora z MZS) idr.
- strokovno vodene učne delavnice članic in članov gobarskih društev iz RS, R Italije in R Hrvaške in našega društva
- izvajali naravoslovne dneve za učence in dijake na večnamenski učni poti ter
- učne ure o mikoflori za vse zainteresirane vzgojno-varstvene organizacije ter
- izvedli aktivnosti za vzpostavitev pogojev neposrednega učenja v naravi z dokončanjem večnamenske učne poti.
5. Izvajali aktivnosti skladno z načrtom izobraževanja članstva in drugih ciljnih skupin.








Prispevek je pripravila: Irena Sirotič Dobrila

1 komentar:

david santos pravi ...

Very nice photos and excellent team!!! Happy day!!!