22. oktober 2019

DNEVI KMETIJSTVA SLOVENSKE ISTRE


Za nami je buren vikend »Dnevov kmetijstva Slovenske Istre« na katerih smo že tradicionalno sodelovali tudi gobarji Gobarskega mikološkega društva Slovenske Istre, Koper z našo največjo razstavo v tekočem letu.

Determinirane gobe, označene s kartončki.


Gobe so bile v večini nabrane in prinešene na sedež društva v petek dopoldan, kjer smo popoldan s prijatelji Italijanskega mikološkega društva »AMB Trieste« gobe determinirali in pripravili za razstavo ter nekaj vrst tudi za tamkašnji »gozdiček«, kjer smo se potudili prikazati »odsek« gozda in ga preslikati na razstavo.





Nabrane gobe, čakajo na determinacijo


Čeprav se sezona gob na obali in zaledju komaj začenja, smo na letošnji razstavi, s pomočjo članov društva ter prijaeljskih društev uspeli razstaviti 119 različnih vrst gob. Razstavljene gobe so bile nabrane vse od Poreča, kjer so nam pomagali prijatelji iz lokalnega društva, naših bližnjih Brkinov, kjer smo nabirali večinoma člani in prijatelj (Ivan), pa do Ribnice, kjer so nam pomagali gobarji Gobarskega društva Ribnica.
Pripravljeni!
Naše pridne kuharice

Poleg gob smo na letošnjih Dnevih kmetijstva, se predstavili tudi člani sami, predstavili pa smo tudi prizadevanja in delovanje društva, tako smo predstavili naše učne poti in predavanja po šolah s pomočjo naših zgibank ter naših biltenov in kronike, zanimajoče pa smo povabili tudi, da se včlanijo, saj še vedno nudimo predavanja na, ponavadi, živih primerkih gob, vsako prvo in tretjo sredo v mesecu ob 18h na sedežu društva. Tudi letos pa na naši stojnici niso manjkali sveži šampinjoni na žaru katere so za dobro in toplo malico pripravile naše pridne kuharice.

To je bila naša zadnja letošnja razstava, počasi zaključujemo tudi letošnje aktivnosti po šolah. Spomladi načrtujemo nekaj zanimivih izletov, do takrat nam ne preostane drugega kot uživanje v gozdovih in medsebojno druženje.
Podelitev priznanja
S pomočjo vseh sodelujočih na razstavi smo tudi letos, že drugo leto zapored, zmagali kot najboljša, najbolj zanimiva stojnica na »Dnevih kmetijstva Slovenske Istre« Hvala vsem za glas in hvala vsem za pomoč ! Obiskal nas je tudi g. Vrabec novinar »Primorske kronike« prispevek si lahko ogledate TUKAJ.   Primorska kronika 19.10.2019 gogarji od 03 minute do o4 minute


Ponovno se zahvaljujem vsem, ki ste kakorkoli pomagali, pri letošnji razstavi, tako članom kot drugim društvom, prijateljem ter seveda sponzorjem, donatorjem. Brez vseh vas našega društva ne bi bilo!


Prispevek : Arian Godnič
Slike : Irena Sirotić Dobrila in Arian Godnič
10 MIN. VIDEO RAZSTAVE SI OGLEJTE TU

Ni komentarjev: