26. avgust 2019

UREJANJE RESSLOVEGA GAJA

Tudi letos kot nekaj let zapored smo se odzvali povabilu ZAVODA ZA GOZDOVE SLOVENIJE OBMOČNA ENOTA SEŽANA, KRAJEVNA ENOTA KOPER, da uredimo učne poti (tri) v Resslovem gaju v Valdoltri.


Zaradi velike vročine smo akcijo prestavili na 17. Avgust, ko je pasja vročina le malo popustila.
Težave smo imeli zbrati ekipo zaradi dopustov. Še večji problem nam je nastal, ker so kar 4 (štirje) od standadnih članov ekipe odpovedali sodelovanje zaradi zdravstvenih problemov.


Kljub temu smo sestavili ekipo 8 (osmih) članov oboreženih z motornimi kosilnicami, škarjami, motorkami za obrezovanje drevja, in drugim potrebnim orodjem.


Ekipa se je razdelila v dve skupini in opravila delo vsaka po svoji poti. Zadnjo tretjo pot pa smo uredili s skupnimi močmi. Zaradi velike vročine smo se med delom odžejali z navadno vodo. Na koncu akcije pa smo si dali duška s pločevinko Laškega piva.


Potrošene kalorije smo nadoknadili z okusnimi kalameri v Gostilni Pizzeriji Kortina v Bertokih. Ni bilo lahko, pa tudi pretežko ne; zato smo se zmenili, da bomo se pozivu odzvali tudi naslednje leto s tem, da bomo predlagali naročniku akcijo opraviti v mesecu Septembru, ker ne bo toliko težav pri sestavi ekipe - dopusti in predvsem znosnejša vročina.

Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Zvezdan Šuber

Ni komentarjev: