1. april 2019

ZBOR ČLANOV DRUŠTVA 2019

Z zakonskim predpisom morajo vsa društva do konca meseca marca opraviti zbor članov. Tako smo se tudi mi odločili imeti zbor članov našega društva v petek, 29. marca 2019 ob 17.30 uri
v Osnovni šoli Dušana Bordona, Semedela

DNEVNI RED:

1.  otvoritev zbora;
2. izvolitev delovnega predsedstva, verifikacijske komisije, zapisnikarja in dveh  overovateljev
    zapisnika;
3. obravnava poročil za leto 2018: 
    a) o poslovanju društva,
    b) finančnem poslovanju,
    c) tajnika,
    d) gospodarja - inventurne komisije,
    e) nadzornega odbora,
    f) častnega razsodišča;
    g) komisije za izobraževanje;
4. razprava in sprejem poročil;
5. obravnava in sprejem programa dela za leti 2019/2020 in finančnega načrta za leto 2019;
6. obravnava in sprejem sprememb Pravil društva v skladu z zakonodajo;
7. določitev članarine za leto 2019;
8. beseda gostov
9. razno.

Po zaključku zbora bomo imeli krajše družabno srečanje.
    
GOBARSKI POZDRAV,                                                                 
                                                                                            Predsednik:  Arian Godnič, l.

Po 15 minutnem čakanju zaradi sklepčnosti Zbora (predpis pravil društva) smo pod prvo točko opravili otvoritev zbora, pod drugo točko smo izvolili organe - vodstvo zbora.Verifikacijska komisija je ugotovila da smo sklepčni in lahko nadaljujem z zborom.
Predsednik društva, in drugi vsak za svoje področje so podali poročila o delu v letu 2018. Na predlog predsednika predsedstva je zbor sprejel sklep, da se rasprava in sprejem poročil opravi v paketu to je za vsa poročila skupaj.  Razpravljalo je nekaj članov (Ciril Koprivc, Irena Sirotič Dobrila, Viktor Udovič ...)Vsa poročila so bila na glasovanju soglasno sprejeta

Program dela za leti 2019 in 2020 in finančni načrt za leto 2019 so bili na zboru pisno razdeljeni. Program smo dopolnili z nekaterimi aktivnostmi, ki so se naknadno pojavila.
Povabilo za pomoč pri vodenju večje skupina učencev iz Pirana (150 učencev) po učnih poteh v Movražu devetega maja). Razpravljali smo tudi o možnostih organiziranja nekaterih izletov n.pr.: v Planico ... Priložen program in finančni načrt sta bila soglasno sprejeta.

Ker je naše društvo in še nekatera društva izstopilo iz članstva Mikološke zveze Slovenije smo morali spremeniti določene člene naših pravil v skladu sz zakonodajo. Gospod Ciril je predlog sprememb  pripravil in jih tudi obrazložil. Člani so spremembe pravil soglasno sprejeli.

Upravni odbor je na svoji redni seji predlagal, da se članarina za leto 2019 ne spremeni in ostene enaka kot v letu 2018.

Povabljeni gosti so se zahvalili za povabilo in seveda za prijateljsko sodelovanje, nam čestitali za uspešno delo z željo še boljšega in uspešnega dela v bodoče.




Pod točko razno je bila podana informacija o akciji preprečavanja vandalizma po naših gozdovih, predvsem s sodelovanjem s Krajevno skupnostjo Gradin, Mestno občino Koper in Ministrstvom s pripravo zahtevkov za realizacijo pričakovanih zahtev krajanov.

Prisotnim je bila podana tudi zanimiva informacija o možnostih koriščenja ugodnih in kvalitetnih toplic, ki jih organizira Klub upokojencev Slovenije. Poleg letovanja v Banja Slatini so bile podane tudi možnosti letovanja v Crikvenici in Veli liki na Korčuli (informacija o ZDRAVILIŠKO - SPROSTITVENI ODDIH je bila prisotnim razdeljena).



Prispevek:Viktor Udovič
Foto: Irena Sirotič Dobrila

Ni komentarjev: