26. oktober 2014

40 LET GOBARSKO DRUŠTVO SEŽANA

Gobarsko društvo Sežana praznuje letos častitljivih 40 let aktivnega delovanja. Povabili so vsa svoja prijateljska oz. društva s katerimi so prijateljsko povezani, med njimi smo prav gotovo tudi mi iz Gobarsko mikološkega društva iz Kopra. Prav Sežanskemu društvu gre zahvala in priznanje, da imamo tudi v Kopru svoje društvo. Lahko rečemo, da smo njihovi potomci. Povabilu so se odzvali predsednik Mikološke zveze Slovenije g. Amedeo Dolenc, prestavniki gobarskih društev: Ribnice, Bisernice iz Celja, Zreč, Trsta in Kopra. Nekatera društva so se zaradi neodložljivih obveznosti opravičila. Povabilu so se odzvali še številna druga povabljena društva in prijatelji ter pomembne osebe v Slovenski mikologiji, n.pr: g. Andrej Piltaver, Jože Lekše, soprogi pok. Dušana Vrščaj go. Sonja in go. Lili soproga pok. Milka Čebulelec. Predsednica društva go. Ljubica Tavčar Bandelj se je v svojem nagovoru spomnila še veliko posameznikov, ki so pomagali in bili zaslužni pri uspešnem delovanju delovanju društva.


  
Društvo Sežana je svečano prireditev 40. obletnice priredilo v čudovitem ambientu gostišču Mahnič v Škocjanu (Motovun). Priredili so nam lep kulturni program v katerem so se predstavile plesalke Plesne skupine "Štorovke" iz Štorij in učenci Razvojnega društva "Pliska" iz Pliskovice s čudovitim skečem.

  
Podelili so posebna priznanja društvom in posameznikom za  prijateljstvo in dolgoletno nepretrgano sodelovanje in tudi



posebna priznanja posameznim članom društva za dolgoletno in nesebično delo v društvu. Nekateri so aktivni in delovni člani od ustanovitve do danes in so še vedno aktivni, za to jim gre še posebno priznanje in zahvala tudi z naše strani "BRAVO". 


Na kraju so izvedli še srečolov, nas pogostili z dobrim kosilom in postrežbo, za katero je potrebno pohvaliti osebje gostišča. Ni manjkalo niti obilo različnih in čudovitih slaščic pridnih rok članic društva. Posebna, enkratna, in vse kar lahko rečemo je bila praznična prava gobarska TORTA gospe Vere Vidrih. 


Ob prijetni glasbi smo pokramljali in se v ritmu tudi zavrteli. 

Tukaj si lahko ogledate video.




Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Zdravko Sirotič

Več slik si lahko ogledate v - novi albumi slik - facebook - Albumi



Ni komentarjev: