20. junij 2014

IZOBRAŽEVALNI DAN


 tradicionalno srečanje članov društva s

STROKOVNIM IZOBRAŽEVANJEM

Veliko časa je moralo miniti, da smo uspeli z veliko predlogov končno najti primeren datum za organizacijo izobraževalnega dne. vremenske napovedi in rast predvsem navadnih lisičk, mlečnic in nekaj golobic nam je dajalo slutiti, da bomo na predviden dan imeli le nekaj nabiralne sreče. žal se nam želje niso uresničile. Vreme nam je tudi tokrat zagodlo. visoke vročine pa tudi nekaj burje je popolnoma  zaustavilo rast gob. 




Zbrali smo se ob deveti uri v Brezovicah, kjer imamo vedno podobna srečanja. Žal se je odzvalo malo številčno članstvo. Predvidevali smo  vsaj okoli 40 članov. Zbralo se nas je le 25 vztrajnih članov. Po dve urni berbi po okoliških gozdovih so pridni nabiralci le nabrali 22 primerkov različnih gob.













Sledila je determinacija in razlaga razstavljenih gob. Determinacijo so opravili: g. Andrej Piltaver, mentor Mikološke zveze Slovenije, g. Armando Rinaldi in g. Franc bagar. Predavatelj nam je podal zanimivo predavanje.













Po končanem predavanju je sledilo tradicionalno srečanje. Pridni kuharji: gospa Mirana Maršič, ki je pripravila gobovo juho kot ona zna, mi "REPETAŠI" pa smo  specialitete repetirali. MIlena, Roža, Zvezdan in Živko pa so priredili pravi šou s specialitetami na žaru. 















Dobra in pristna domača kapljica pa je slastno stekla po grlu.














Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Jani Popit
Več slik si lahko ogledate v novi albumi slik - facebook - Albumi

Ni komentarjev: