14. junij 2009

UČNE URE O MIKOFLORI V OSNOVNI ŠOLI »Elvire Vatovec« PRADE

UČNE URE O MIKOFLORI V OSNOVNI ŠOLI »Elvire Vatovec« PRADE, dne 1. junija 2009

Z učiteljicami, učitelji in vodstvom šole Osnovne šole »ELVIRE VATOVEC« PRADE, že veliko let tvorno sodelujemo in uresničujemo vrsto skupnih projektov. Med drugim smo partnerji pri uresničevanju projekta večnamenske učne poti, ki smo jo poimenovali »Skrivnosti od ušes Istre do morja«. Tokrat pa smo se dogovorili, da za več oddelkov izvedemo učne ure o mikoflori. Določili smo okvirni datum in upali, da bo na našem območju v tem času rast gob. Upanje ni bilo dovolj. Suša je pokazala vse svoje razsežnosti ter naravo in gozd osiromašila za bogastvo sveta gliv/gob. Kljub temu smo se odločili, da izvedemo projekt, četudi je bilo potrebno več naporov za predstavitev svežih primerkov gob. Vztrajali smo in rezultati učnih delavnicah v Abitantih, so nam omogočili

predstavitev gliv na učnih urah za učence in učenke te šole. Prizadevni člani in članice društva ter prijatelji iz Gobarskega društva Il. Bistrica so priskrbeli za sveže primerke gob predvsem iz vlažnega področja reke Reke.

Na priložnostni razstavi smo predstavili kar 32 različnih primerkov svežih gob. Razstavo smo popestrili še s propagandnim gradivom (plakati, brošure, zgibanke ipd.), predstavitvijo trosov z mikroskopom ter za vse učence zagotovili društvene zgibanke.

Učenci in učitelji so si z zanimanjem ogledali razstavljene primerke in sledili predavanju Armanda Rinaldija, Franca Bagarja, Živka Ploskiča in Cirila Koprivca, ki so podajali tudi odgovore na številna zanimiva vprašanja o naravi in gobah.

Zahvaljujemo se ravnateljici ga. Franki Pegan-Glavina, učiteljicam in učiteljem za priložnost, ki ste nam jo omogočili z izvedbo učnih ur, za vašo gostoljublje in strokovno pomoč. Zagotavljamo vam, da se bomo zelo potrudili in storili vse, da se ponovno srečamo ob učnih urah o mikoflori ter na večnamenski učni poti.
Hvala vam in gobarski pozdrav!
Članice in člani GMD SI

Ni komentarjev: