21. oktober 2023

UMRLA STA SLAVKO IN MILAN

 

SLAVKO MARŠIČ

Huda in neozdravljiva bolezen nam je iztrgala iz naše sredine Maršič Slavka dolgoletnega člana društva. Slavko je bil član upravnega odbora društva v več mandatih. Bil je pripravljen sodelovati v vseh akcijah, ki jih je društvo organiziralo. S soprogo Mirano in vnukinjo Živo so bili nepogrešljivi člani ekipe pri razstavah. Slavko je sodeloval pri vodenju skupin učencev osnovnih šol po učnih poteh v: Smokvici, Movražu I in II... Sodeloval je pri izvedbi in označevanju učnih poti, čiščenju Ressllovega gaja in drugih delih. Slavkota bomo pogrešali, težko bomo našli drugega člana, ki nam ga bo nadomestil. V svojem imenu in v imenu vseh članov društva izrekam soprogi Mirani - družini in svojcem iskreno sožalje. Slavko počivaj v miru. 
 
 ...tudi člane in članice Gobarsko-mikološkega društva Slovenske Istre si združeval, spodbujal, pomagal uresničevati številne aktivnosti, predvsem pa si nam vedno  znal svetovati kako spodbujati mlade k spoštljivemu odnosu do narave. Tudi s tvojim prizadevanjem so nastale učne poti po katerih si jih vodil, da so spoznavali naravno in kulturno dediščino krajev, ki si jo imel nadvse rad.
Bil si aktiven član organov društva in s svojim znanjem in izkušnjami doprinesel k razvoju društva. 
Hvala ti za vse. Zelo te bomo pogrešali. Tvojim dragim izrekamo iskreno sožalje.
 
Prispevk: Viktor Udovič in Irena Sirotič Dobrila 
Foto: arhiv društva

MILAN BLAGOJEVIČ 

Bolezen ni prizanesla niti prijatelju našega društva Blagojevič Milanu. Milan se nam je s soprogo Dragico vsako leto priključil v akciji očistimo reko Rižano. Rada sta se družila z našimi člani pri raznih srečanjih. Tudi Milana bomo pogrešali. Soprogi Dragici in ostalim svojcem izrekam v svojem imenu in imenu naših članov, ki so Milana in Dragico poznali, bili z njima pri raznih srečanjih - iskreno sožalje. Milan počivaj v miru.

 
Prispevk: Viktor Udovič
Foto: Dragica Blagojevič

Ni komentarjev: