30. september 2023

RAZSTAVA GOB - DNEVI KMETIJSTVA IN DRUGE AKTIVNOSTI

GOBARSKO-MIKOLOŠKO DRUŠTVO SLOVENSKE ISTRE

ASSOCIAZIONE MICOLOGICA DELL'ISTRIA SLOVENA

Prešernov trg 4 – Piazza France Prešeren 4 - 6000 Koper–Capodistria, e-mail: gmdkoper@gmail.com, www gmdkoper.blogspot.com,

davčna številka: 80475213, matična številka: 5282217, TRR: SI56 1010 0003 5291 311 pri Banki SanPaulo Koper

Datum: 27.9. 2023

Spoštovani člani in članice!

V L J U D N O V A S V A B I M O :

  1. da organiziramo in izvedemo že 35. osrednjo razstavo svežih gob, ki bo tudi letos ob dnevih Kmetijstva Slovenske Istre - Dnevi kmetijstva slovenske Istre 2023. Sejem bo 7. in 8. oktobra 2023 med 9:00 in 19:00 uro na Ukmarjevem trgu v Kopru. Za izvedbo najlepšega dogodka našega društva je potrebno, da se v okviru možnosti vsi člani aktivno vključimo in pripomoremo k uspešni izvedbi in predstavitvi naše dejavnosti. Lahko se pridružite z nabiranjem primerkov gobic, pri sami izvedbi in predstavitvi razstave ter dežurstvu na sami razstavi.

  • Lepo prosimo, da si v petek 6. oktobra 2023 vzamete čas in v vaših skritih kotičnih naberete primerke gob za razstavo. Primerke bomo sprejemali na sedežu društva in sicer od 12:00 do 16:00 ure. Primerke zložite v platoje, ki jih prej obložite z mahom. Če vam ura ne ustreza nam to sporočite ali primerke predate članu, ki bo ob tej uri lahko prišel na sedež.

  • Prosimo za sodelovanje na determinaciji in pripravi razstave 6. oktobra od 16. ure dalje.

  • Za dežurstvo 7. in 8.10. vas prosimo, da pokličete Mileno Kocjančič, GSM 031 254 907 in se dogovorite o dnevih in uri dežurstva. Dežurstvo bo potekalo med 9. in 19. uro.

  1. Le za opomnik: potekajo redna izobraževanja na sedežu društva vsako prvo in tretjo sredo v mesecu, s pričetkom ob 19:00 uri. Ob tej priliki imate tudi priložnost, da vam poznavalci določijo vrsto nabrane gobe. V času, ko ni rasti gob lahko pridobimo veliko znanja s predavanjem poznavalcev gob. Ob tej priložnosti se lahko dogovorite o skupnem gobarjenju.

  1. V prilogi vam pošiljam pregled načrtovanih aktivnosti do konca leta oz. začetku naslednjega leta. Imamo priložnost, da se udeležimo številnih aktivnosti. Veseli bomo tudi vaših pobud in predlogov za organizacijo še drugih aktivnosti in realizacije.

  1. Sporočamo vam, da imamo na sedežu društva osebno opremo, ki ste jo naročili. Lahko jo prevzamete, ko se boste udeležili »gobarskega večera« ali ob pripravi razstave gob. Po sklepu upravnega odbora bo društvo krilo polovico stroška. Člani prispevamo za majico s kratkim rokavom 9,00 eur, dolgim rokavom 10,00 eur, kapo 4,00 eur.

3. S pravili društva smo se dogovorili, da smo člani dolžni poravnati članarino najkasneje do osrednje razstave gob. Če tega še niste storili, vas vabimo, da to storite čimprej z nakazilom na TRR SI56 1010 0003 5291 311, sklic SI99 ali s plačilom na razstavi.

4. Na Zboru smo se dogovorili, da obveščanje članov zagotavljamo preko elektronske pošte, spletne strani, FB. Prosimo vas, da nam posredujete vaše kontakte oz. naslove e.pošte, da vas bomo lahko sprotno obveščali o aktivnostih in dogodkih. Obveščanje po pošti je namreč dolgotrajno... Če po GSM ne prejemate SMS opomnikov za gobarske večere, vas vljudno prosimo, da nam pošljite vaš aktualni e.naslov, če tega še nimate nam sporočite številko GSM.

GOBARSKI POZDRAV ! UPRAVNI ODBOR

PREGLED AKTIVNOSTI DO KONCA 2023 OZ. FEBRUARJA 2024


DATUM AKTIVNOSTI

O P I S

NOSILEC

VSAKA 1. IN 3. SREDA V MESECU

GOBARSKI VEČERI

Nabiranje primerkov in njihova determinacija ter predavanje. V času, ko ni rasti gob se predava po fotografijah v pawerPointu, mikroskopiranje. Determinirane gobe se popiše.

Komisija za izobraževanje


Po programu

Izobraževanje v sodelovanju z drugimi sorodnimi društvi

Franc Bagar, Katja Kološa

Spomladi 2024

Preverjanje usposobljenosti članov za podelitev društvenega naziva določevalec začetnik

Franc Bagar

16.9.2023

realizirano

Postavitev stojnice ob TEDNU MOBILNOSTI


M.Kocjančič, E. Robin, I. Seifert

16.9.2023

Gostovanje pri GD Šmartno pri Slovenj Gradcu – vabilo


Opravičili

29-30.9.23


Ogled razstave pri GD Gorje

  • udeležba z lastnim prevozom

Člane povabimo z SMS sporočilom

30.9.2023

Vabilo – Ježkarjada - Muta

Opravičimo


6.10.2023

Nabiranje primerkov gob, determinacija, postavitev razstave

  • Marino Zugna zaprošen za sodelovanje – preveritev možnosti mikroskopiranja na razstavi

Predsednica GMD

komisiji

7. - 8.10. 2023 Kmetijski sejem Koper

Osrednja razstava gob na Kmetijskem sejmu

  • Predstavitev gojenih gobic – Smuk in Gobe

  • Roll – up panoji in drugo propagandno gradivo

  • Razobesiti plakate sponzorjev-donatorjev

  • Povabiti medije in sponzorje - donatorje

Upravni odbor,

Viktor Udovič

21.10.2023

Popis gliv v Škocjanskem zatoku ter njihove prezentacije

  • Predavanje Matija Babič na temo POMEN GLIV ZA NARAVNO RAVNOVESJE

Komisija za izobraževanje in Matij Babič

1.ali 3. sredo v oktobru

Nabiranje in delavnica za Center dnevnih aktivnosti Ankaran


Predsednica

in Franc Bagar

oktober – november

Očistimo Resljev gaj


Robin Edi – dogovor z ZZG

oktober – november

Barvanje panoramskih tabel


Z. Sirotič, Z.Šuber, E.Robin, V.Udovič

Stalna naloga

Delavnica za Srednjo šolo v Izoli in druge uporabnike naših prezentacij – predhodna preveritev ali so pripravljeni financirati delovanje GMD oz. nabaviti materiale, ki jih društvo potrebuje za svoje delovanje

Predsednica in upravni odbor

Enkratna oz. stalna naloga

Vodenje popisa gliv

Dobava osebne opreme

Pisanje poročil o aktivnostih s podatkom opravljenih prostovoljnih ur

Pisanje zahtevka s poročilom sofinancerju

Prijave na razpise


Franc Bager

Živa Robin

Posamezni nosilci


Mirjam Horvat

Predsednica GMD

JANUAR 2024

Srečanje članov ob pričetku novega leta

Predsednica

Upravni odbor


Za vaš opomnik vam pošiljamo tudi dopolnjen program o možnostih izobraževanja o tretjem kraljestvu z ekskurzijami in dogodki, ki jih organizira Inštitut za glive s sodelavci:

»Izobraževalne ekskurzije so namenjene spoznavanju gliv kot skupine organizmov, spoznavanju njihove vrstne pestrosti, ekologije in pojavnosti. Te ekskurzije torej niso namenjene nabiranju užitnih gob, promociji nabiralništva, kulinarike, prepoznavanja užitnih in strupenih gob za namen njihovega uživanja, zato na teh ekskurzijah ne bomo govorili o tem, katera goba je užitna in katera ne! Na ekskurzijah se nam lahko pridružite vsi tisti, ki bi si želeli pobliže spoznati s širšimi vidiki gliv in njihovim pomenom v našem okolju. Poleg ekskurzij program vsebuje tudi termine nekaterih pomembnejših gobarskih razstav, kjer se bo mogoče v živo srečati z mnogimi zanimivimi vrstami gliv in jih, pod strokovnim vodstvom poznavalcev, tudi pobliže spoznavati. Program nastaja na pobudo skupine slovenskih amaterskih mikologov in poznavalcev gliv in ga bomo postopoma dopolnjevali. Ta program v ničemer ni povezan s katerokoli gobarsko organizacijo, katere namen in cilj sta promocija nabiralništva in uživanja gob.

Po programu lahko sodelujete poleg pripravi naše osrednje razstave še:

7. oktober 2023 (sobota) Ekskurzija jesenska mikota okolice Gradu Grad (KP Goričko), vodja

Andrej Piltaver. Priporočen prostovoljni prispevek (10 €) se poravna vodji ekskurzije neposredno pred začetkom ekskurzije. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijave: Andrej Piltaver (anpiltaver@gmail.com),

19. oktober 2023 (četrtek) Postavljanje Gobarske razstave na gospodarskem razstavišču v Ljubljani,

GMD Ljubljana. Določanje prinešenih gliv, postavljanje razstave in strokovno vodenje s predstavitvijo

vrst. Predhodna prijava ni potrebna. Dodatne informacije: Andrej Piltaver (anpiltaver@gmail.com),

28. oktober 2023 (sobota) Ekskurzija travniška mikota Vojskarske planote, vodja Andrej Piltaver. Priporočen prostovoljni prispevek (10 €) se poravna vodji ekskurzije neposredno pred začetkom ekskurzije. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijave: Andrej Piltaver (anpiltaver@gmail.com),

4. november 2023 (sobota) Ekskurzija poznojesenske glive ob Loški učni poti, vodja Romina Pleško-Priporočen prostovoljni prispevek (10 €) se poravna vodji ekskurzije neposredno pred začetkom

ekskurzije. Število udeležencev je omejeno. Dodatne informacije in prijave: Romina Pleško

pleskoromina@gmail.com,

11. november 2023 (sobota) Ekskurzija lignikolne glive na debelem lesnem oddpadu v dinarskem pragozdu, vodja Andrej Piltaver. Priporočen prostovoljni prispevek (10 €) se poravna vodji ekskurzije neposredno pred začetkom ekskurzije. Število udeležencev je omejeno. Dodatne

informacije in prijave: Andrej Piltaver (anpiltaver@gmail.com).

V primeru odpovedi posamezne ekskurzije vodja ekskurzije pravočasno obvesti vse prijavljene o odpovedi, po možnosti vsaj dva dni pred načrtovanim dogodkom.«


Ni komentarjev: