26. marec 2023

OČISTIMO REKO RIŽANO


Leto je na okoli in z njim tudi dan voda. Kot vsako leto nas Ribiška družina Koper povabi, da jim pomagamo v akciji “OČISTIMO REKO RIŽANO“ za akcijo se je odzvalo 17 naših članov. 

klikni na sliko

Zbrali smo se pri ribiški koči na Portonu v Dekanih. Predsednik Ribiške družine nas je pozdravil, nam je izrazil dobro došlico - počastili so nas s kavico,  malim šilcem razkužila, slanim kruhon in pecivom. 

              

                                         klikni na sliko

Vodja akcije je prisotne razdelil po skupinah. Oskrbeli so nas z zaščitnimi rokavicami in vrečami za odpadke. 

                                                                         klikni na sliko

 Vsako skipino je prevzel vodja, odpeljali smo se na odrejena mesta kjer smo pričeli s pobiranje odpadkov. Ugotavljamo, da je zaleglo stalno opozarjanje, da odpadki ne sodijo v reko, zato je tudi vsako leto manj odpadkov, kar je za pohvaliti.

 klikni na sliko

Kljub temu še zmeraj je nekaj takih, do katerih ta zavest še ni prišla, upajmo, da bo čas ko se bodi tudi ti osvestili in prispevali k bolj čisti reki Ržani in nenazadnje čisti naravi; odpadke bodo odložili v za to ustrezne zabojnike oz. na odrejena mesta.

V akciji so sodelovali še Marjetica Koper z oskrbo z vrečami za odpadke in zaščitnimi rokavicami, Prostovoljna gasilska brigada Pobegi Čežarji z odvozom zbranih odpadkov na smetiščae.

                                                                        klikni na sliko

Po končani akciji so udeležence kot vedno počastili z odlično pripravljeno malico in kozarčkom soka, vode in rujnega (malvazije in refoška). Ob prijetnem pogovoru smo si obljubili, da se ob letu ponovno dobimo.

več slik si oglejte tu

 Prispevek: Viktor Udovič  Foto: Denis Obad

Ni komentarjev: