10. oktober 2019

TV ODDAJA DOBRO JUTRO

Na povabilo RTV Koper – Capodistria, da predstavimo svet gliv s sodelovanjem v oddaji DOBRO JUTRO smo se z veseljem odzvali.

Ker pa na našem območju ni rasti gliv, smo zaprosili člane in članice Društva gobarjev JEŽEK Muta-Vuzenica, da nam pomagajo z nabiranjem primerkov. Na srečanje in druženje gobarskih društev ob prireditvi »Ježkariada« smo nabrali 147 vrst gob. Okrog 40 vrst pa smo primerno opremili za razstavo in gozdiček z gobami v studiu. Primerke je determiniral mentor g. Anton Polar  in z determinatorko opremil gobe z imeni vrst. Ker na območju Pohorja ni rasti gobanov, nam je prijatelj iz Artviž uspel nabrati nekaj primerkov gobanov in celo 45 dkg težkega jesenskega gobana. V Brkinih še ni rasti gob, zato smo bili teh primerkov še toliko bolj veseli. Razstavili smo tudi jajčasto mušnico, ki je bila nabrana pri Hrastovljah.




Franc Bagar in predsednik sta se z organizatorko dogovorila o vsem potrebnem glede predstavitve društva in gobic.
  

Oddajo je vodila ga. Erter Pust, ki je med drugim poudarila, da smo člani društva pripravili zanimivo okrasitev studia in se tudi zahvalila za naše sodelovanje. Hvala tudi vsem zaposlenim na RTV, ki so nam pri okrasitvi studia pomagali in nam omogočili predstavitev dejavnosti našega društva

Povezava do arhivskega posnetka oddaje "dobro jutro" KLIK .
 ( V kolikor se povezava ne odpre pravilno, se naš prispevek prične pri 26. minuti )

Prispevek: Irena Sirotič Dobrila
Foto: Irena Sirotič Dobrila in iz  TV oddaje

Ni komentarjev: