5. oktober 2016

RAZSTAVA V "PLANET TUŠ V KOPRU"

Z vodstvom PLANET TUŠ  (go. Marjetko Vodopija in go. Dorotejo Kočevar)  smo se dogovorili, da bomo dne 24. Septembra pripravili v prostorih centra razstavo svežih gob. Letina nam je bila slabo naklonjena. V Istri in širši okolici Brkinov pa vse do Ilirsko bistriškega ni bilo padavin (dežja) vse poletje. Seveda gob ni bilo v tem našem nabiralnem teritoriju niti za vzorec.













Sreča, da imamo vedno pripravljene naše stalne prijatelje "GOBARSKO DRUŠTVO IZ RIBNICE" da nam priskočijo na pomoč in nam naberejo gobe na njihovih terenih-gozdovih.  Dragi prijatelji gobarji iz Ribnice iskrena vam hvala. Poleg njihovih gob so se nekateri naši člani g. Močnik, g. Milan  go. Zdenka, Franc, Curk s prijatelji  in go. Ivana podali v sosednje gozdove in nabrali gobe. Skupaj smo uspeli razstaviti 154 različnih vrst svežih gob.










Kot vedno so v petek popoldan gobe determinirali determinatorji g. Armando Rinaldi in g, Franc Bagar. Seveda brez pomoči našega nepograšljivega determinatorja - strokovnjaka - poznavaleca gob g. Marinota Zugna iz Gobarsko mikološkega društva "BRESADOLA" iz Milj si ne moremo skoraj niti predstavljati. Marino iskrena ti hvala za pomoč. Ne moremo opraviti uspešne determinacije brez izbire listkov o gobah, sestavi seznama in zapisnika; kot tudi priprave gob za razstavo. To delo sta z vso vnemo in vestno opravili go. Ivana Bauman in go. Neda Skubin.










V avli smo pripravili tri stojnice in pet "lovskih" miz na katerih smo razstavili sveže gobe, na posebni stojnici smo razstavili prehranska dopolnila proizvode zdravilnih gob firme MYCOMEDICA d.o.o iz Podkorena. G. dr. Andrej in Go. Simona hvala vama. Na dveh stojnicah pa so naše članice KUHARICE pekle sveže Šampinjone firme Šampinjoni Smuk d.o.o , da si prste poližeš ... Bojan tudi vam najlepša hvala.











O sami razstavi pa je dovolj zgovorno iz slik; avtorjev fotografa v Tuš planetu Jakoba Bužana in Zdravka Sirotič.


Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Jakob Bužan in Zdravko Sirotič
več slik si oglejte tu

Ni komentarjev: