28. julij 2018

RESSLOV GAJ - ČISTILNA AKCIJA 2018

Lansko letna suša je bila posledica slabe vegetacije to je rasti grmovnic in trave po vseh treh poteh v Resslovem gaju. Posledično temu lansko leto ni bilo potrebno, kot vsako leto čiščenje Učnih poti. Zato smo mislili, da bo letos predvsem zato, ker je bilo letos v prvi polovici leta veliko padavin tudi veliko podrasti in trave. Dejansko je bilo tega več kot druga leta, ne pa toliko kolikor smo pričakovali.  
Zato smo imeli druge težave pridobiti in organizirati akcijo z zadostnim številom udeležencev. Od optimalnega števila devetih oseb nas je bilo le šest. Zato smo športno povedano istisnili še zadnje atome moči, da smo delo zadovoljivo opravili.


Akcijo je vodil vodja za organizacijo v društvu g. EMIL VILER s svojo močno nahrbtno kosilnico je opravil velik posel. S podobno kosilnico ni zaostajal tudi g. ZDRAVKO SIROTIČ. Zato je bilo večji del bremena na njih dveh. Saj sta prevzela košnjo - breme košnje trve na dveh od treh poti. 





Pred njima je uspešno opravil striženje, rezanje in žaganje vej g. EDVARD ROBIN ob pomoči na zadnji poti še  
     g. ZVONETA  CURKA 



ZVONE CURK je uspešno opravil dela striženja, rezanja in žaganja vej na osnovni poti, to je na poti proti Koprskemu zalivu. Kasneje je pomagal s temi deli še na zadnji tretji poti.



G. ZVEZDAN FERFOLJA, kljub zdravstvenim težavam misleč, da bo lahko uspešno opravil svoje delo, kot to stori na vsaki akciji še posebej na akciji čiščenja Resslovega gaja se je odzval povabilu vodje organizacije. Žal ga je proti koncu akcije bolečina izdala.





Kot je to v navadi so težave ali nevšečnosti vedno v družbi, tako je bilo tudi tokrat. Ob enem od postankov in zamenjavi nitke na kosilnici sem imel smolo - izgubil sem vzmet v glavi kosilnice. Zato sem VIKTOR UDOVIČ nadamljeval košnjo z močnejšo Zvezdanovo kosilnico in v nadaljevanju pomagal ostalim na treji poti.  





Kljub težavam s številom izvajalcev akcije čiščenja in drugih opisanih težav smo akcijo izpeljali uspešno do kraja. Morda je bila tokrat Učna pot najbolje očiščena do sedaj.

Prispevek: Viktor Udovič

foto: iz arhiva društva

Ni komentarjev: