31. oktober 2017

DNEVI KMETIJSTVA SLOVENSKE ISTRE

Gobarsko mikološko društvo Slovenske Istre je tudi letos pripravilo svojo stojnico na tej veliki prireditvi.


Kljub slabi berbi v teh dneh ssmo uspeli s pridnostjo naših neumornih članov in s pomočjo prijateljskga Gobarskega društva iz Ribnice nabrati 165 primerkov svežih gob. PRIDNI NABIRALCI SO PRINESLI GOBE V PROSTORE DRUŠTVA. D eterminacijo so opravili determinatorji društva g. Armando Rinaldi, go. Blanka Kavrečič in g Franc Bagar, kot vedno nam je priskočil na pomoč tudi g. Marino Zugna iz prijateljskega društva Bresadola iz Milj It. Poleg teh gob smo na stojnici razstavili tudi nekaj Zdravilnih lesnih gob. Posebej smo en del stojnice namanili ZDRAVILNIM GOBAM. Raztavili smo proizvode iz zdravinih gojenih gob firme MYCOMEDICA d.o.o, ki se uporabljajo kot prehransko dopolnilo. Proizvode se lahko kupi v trgovinah na Koprski tržnici "Agraria Koper in Sanolabor"


Za veliko število obiskovalcev smo pripravili tudi možnost pokušine pečenih ŠAMPINJONOV. Naše pridne kuharice so po posebnem receptu pripravile čudovito jed.


Še pred otvoritvijo so začele prihajati skupine šolkih otrok iz: Osnovnih šol Izola, Prade, Lucije, Šmarje, Marezige ...

 

Naša stojnica je bila letos kot tudi prejšnja leta zelo obiskovana. Nešteto pohval smo bili deležni od velikega števila obiskovalcev, kar se je pokazalo tudi ob zaklučku - proglasitev najlepših stojnic. Zasedli smo drugo mesto. Zato gre pohvala vsem, ki so dali svoj prispevek.

Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Zvezdan Šuber in Luka Denič
več slik si oglejte tu

Ni komentarjev: