26. oktober 2016

RAZSTAVA NA O.Š. DUŠANA BORDONA V SEMEDELI

Že tradicionalno po osrednji razstavi gob pripravimo razstavo z učnimi urami v Osnovni šoli Dušana Bordona Semedela, saj nam prijazno odstopijo prostore za izvedbo zbora članov.

S pomočnico ravnateljice sem se dogovoril o poteku krajših učnih ur o pomenu gliv za naravno ravnovesje in razlagi o razstavljenih primerkih. Na šolo sva prišla s Francem ob 8. uri, razstavila primerke in propagandno gradivo. Razstavljene primerke smo odbrali po zaključeni osrednji razstavi. Nakar so prihajali učenci in učenke po oddelkih, in sicer od 1. do vključno 6. razreda.











S Francem sva vse do 13. ure podajala informacije o pomenu gliv za gozd, rodovih, nevarnostih zastrupitev z gobami zaradi zamenjave užitnih s strupenimi vrstami, opremo gobarja, varovanju narave, odgovarjala na vprašanja zvezdavih učencev in učenk, ipd.
Izdelani je nekaj fotografskih posnetkov, ki so bili poslani Viktorju Udoviču za objavo na spletni strani.
Ravnateljica se je zahvalila za naš prispevek in nas povabila na ponovno srečanje.
Tudi sami smo se zahvalili za priložnost v upanju po nadalnjem sodelovanju.
Učne ure so uspele. Udejanili smo prizadevanja osveščanja mladih o pomenu gliv za naravno ravnovesje,  zaščiti narave, pomenu prepoznavnosti vrst gliv v izogib zastrupitev s strupenimi vrstami idr.

Prispevek: Zdravko Sirotič
Foto: Zdravko Sirotič

Ni komentarjev: