18. december 2009

OSREDNJA GOBARSKA RAZSTAVA NA KMETIJSKEM SEJMU


Kot vsako leto do sedaj smo tudi letos organizirali OSREDNJO GOBARSKO RAZSTAVO NA KMETIJSKEM SEJMU. Letos so bili DNEVI KMETIJSTVA SLOVENSKE ISTRE za razliko od preteklih let v dveh šotorih na parkirišču ob mestni tržnici (prej v dvorani Bonifika in Taverna).
















Zveseljem lahko trdimo, da je naša razstava zelo dobro uspela. Naši pridni člani - nabiralci gob
so nabirali gobe kljub slabim razmeram SUŠI. Nabrali in razstavili smo 113 primerkov različnih gob. Letos smo se odločili, da razstavimo manjše število užitnih gob, ne razstavimo zaščitnih in redkih gob. Prav zaradi suše smo razstavili zelo malo število gob iz naših gozdov - gozdov Slovenske Istre. Gobe so naši člani in prijatelji iz sosednjih prijateljskih društev za nas nabrali v gozdovih Brkinov in gozdovih Ilirske Bistrice. Letos smo za razliko od drugih let razstavljali gobe dva dni to je v soboto in v nedeljo.















Z nami kot nekaj let doslej je razstavljal zdravilne gojene gobe gospod Andrej Gregori. Žal se nam zaradi bolezni ni mogel pridružiti oz. rastavljati svojih gob eden med večjimi gojitelji ŠAMPINJONOV v državi gospod Smuk iz Bevk.















Razstava je po našem videnju zelo dobro uspela, saj si je razstavo ogledalo po naši oceni več kot 3.000 obiskovalcev.

Prispevek: Viktor Udovič
Foto: Julijan Grižon

Ni komentarjev: